World Press Photo terug in Zwolle

Na vijf jaar afwezigheid komt World Press Photo weer naar Zwolle. De reizende tentoonstelling is van 29 januari tot en met 18 februari te zien in de Broerenkerk.
In 2001 was de laatste tentoonstelling van World Press Photo te zien in Zwolle. Dat de tentoonstelling daarna nooit meer de Overijsselse hoofdstad heeft aangedaan, heeft te maken met de kosten. Om World Press Photo drie weken te exposeren kost ongeveer 15 duizend euro. De Muzerie, centrum voor de kunsten, heeft subsidies van de gemeente en de provincie en ook giften van het Prins Bernhard Cultuur Fonds en het Hervormd Weeshuis ontvangen om het project mogelijk te maken.

Dit jaar heeft projectleider van De Muzerie Ilse Veerbeek alles op alles gezet om het rond te krijgen. ‘Zwolle moet een echte evenementenstad worden, en een evenement op het gebied van fotografie hadden we nog niet.’ Nu hoopt ze dat het een groot succes wordt zodat volgend jaar en het daarop volgende jaar World Press Photo gewoon weer in Zwolle te zien zal zijn.

Een andere activiteit rondom de tentoonstelling is de Zwolle Press Photo-competitie. Afgelopen vrijdag heeft de jury de inzendingen beoordeeld. Iedereen mocht foto’s inzenden. Het thema was Zwolle en de gehanteerde categorieën zijn hetzelfde als bij World Press Photo. De resultaten van deze wedstrijd zijn in de tentoonstellingsweken te zien in tien expositieruimten in de stad.

World Press Photo in de Broerenkerk is maandag van 14:00 tot 17:00, dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 en op donderdag ook ‘s avonds van 19:00 tot 21:00 te bezoeken.
De toegangsprijs is 2,50 euro.