Yahoo en Microsoft strijden om geografische features

Yahoo’s fotowebsite Flickr brengt sinds gisteren twee nieuwe geografische mogelijkheden om foto’s gemakkelijker in te delen. Door een meer gedetailleerde wereldkaart en ‘Flickr Places’ kan de gebruiker zijn foto’s nu ordenen naar locatie. Yahoo gaat hiermee de strijd aan met Microsoft’s ‘Photosynth’, dat nagenoeg dezelfde locatiefuncties heeft.
– door Wietze Willem Mulder

De nieuwe feature Flickr Places is het meest opzienbarend van de twee features. Er zijn in totaal honderdduizend pagina’s vrijgemaakt voor plaatsen over de hele wereld, variërend van pittoreske dorpen tot hele werelddelen. Zo kan een bezoeker van de website de stad Milaan selecteren en krijgt dan alle foto’s te zien die in deze plaats zijn gemaakt. Naast de foto’s komt er ook lokale informatie op de pagina, zoals gegevens over de stad, het weer en de actuele tijd.

Flickr heeft nu ook al een wereldkaart om te laten zien waar de foto’s zijn genomen. Maar met de meer gedetailleerde map krijg je nu labels te zien – in plaats van roze stippen – die een reeks thumbnails van foto’s weergeven. Zo kan de bezoeker makkelijker zien welke foto’s er zijn gemaakt. Beide features verschijnen in acht talen, maar niet in het Nederlands.

Flickr is uitermate populair. Vorige week kwam de fotowebsite in het nieuws doordat de grens van twee miljard opgeslagen foto’s was bereikt.

Yahoo’s Flickr

Microsoft’s Photosynth