Zaterdag open dag Fotofabryk

Zaterdag 15 september is er een open dag in de pas geopende Fotofabryk in Leeuwarden. Van 13 tot 17 uur opent het centrum voor fotografie de deuren, aldus een persbericht. Tijdens de open dag is er informatie te krijgen over lessen fotografie en er zijn cursisten van de werkplaats aanwezig.
Het bericht vervolgt:

Het centrum voor de fotografie de Fotofabryk is 1 september dit jaar van start gegaan. De Fotofabryk verzorgt cursussen, workshops en lezingen. De Fotofabryk is gevestigd in de oude boekbinderij van de firma Scheepstra aan de Zuidergrachtswal in Leeuwarden.

De Fotofabryk is een initiatief van fotograaf Elske Riemersma. Zij was meer dan 25 jaar als fotografiedocent verbonden aan centrum voor de kunsten Parnas in Leeuwarden. In het nieuwe cursuscentrum zet zij haar cursussen en workshops voort. Het organiseren van lezingen deed ze in het verleden incidenteel bij Parnas; nu is het de bedoeling dat er met regelmaat lezingen zijn in de Fotofabryk.

In de week van 24 september starten de cursussen: een basiscursus en een vervolgcursus. De Werkplaats van de Fotofabryk is al eerder van start gegaan: zij doet met de tentoonstelling ‘de avonturen van Olijfje’mee aan het satellietprogramma van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie.

Tijdens deze Open Dag geeft fotografe Elske Riemersma informatie over de inhoud en opzet van zowel de basiscursus als de vervolgcursus. Cursisten van de Werkplaats zijn aanwezig om informatie te geven over het programma van het komende seizoen en de tentoonstelling ‘de avonturen van Olijfje’ kan bekeken worden.

www.fotofabryk.nl