Zefa en Corbis samen in Nederland

Beelden van Corbis en zefa images zijn vanaf heden via één salesteam verkrijgbaar in Nederland.
Dit is de eerste stap naar een volledig geïntegreerd platform voor reclamebureaus, grafisch vormgevers, uitgeverijen en andere professionele beeldgebruikers, die zoeken naar beelden en bijbehorende dienstverlening, aldus een persbericht. Het is een direct gevolg van de acquisitie van zefa door Corbis in januari van dit jaar. Volledige integratie, en het aanbieden van de beelden via één website, vindt plaats in januari 2006.

Het persbericht vervolgt:
‘Klanten kunnen nu, via het in Amsterdam gevestigde salesteam, toegang krijgen tot de uitgebreide collectie foto’s en bewegend beeld van Corbis, plus de bijbehorende services om deze op creatieve en innovatieve wijze te gebruiken.
Corbis heeft onlangs haar servicepakket vergroot door het Assignment & Representation team uit te breiden en Rights Clearance service te bieden. Dat betekent onder meer dat 26 fotografen van wereldfaam nu ook via zefaimages beschikbaar zijn voor opdrachtfotografie in Nederland.

“Het samenbrengen van zefa’s sterke commerciële fotografie met de brede collectie van Corbis creëert een win-win situatie voor onze klanten en onze onderneming�, aldus Karin Cats, salesdirector van zefa images in Nederland. “Wij zijn enthousiast over de mogelijkheid reclamebureaus, grafisch vormgevers, uitgeverijen en andere professionele beeldgebruikers nu nóg beter van dienst te zijn met dit uitgebreide pakket producten en services.�

“Met een marktomvang van 35 miljoen euro is Nederland een snelle groeier in de wereld van de stockfotografie�, vertelt Ivan Purdie, Vice-President sales & service Europe, Middle East & Africa van Corbis. “Deze aankondiging is een veelbelovende eerste stap in de integratie van beide ondernemingen, die samen de beste beelden en services bieden aan professionele beeldgebruikers via een Nederlands salesteam�.

Reclamebureaus, grafisch vormgevers, uitgeverijen en andere beeldgebruikers kunnen meer informatie vinden over de beelden en services van Corbis op www.zefaimages.com of via telefoonnummer 020-4044664.

Over Corbis
Corbis (www.corbis.com) is wereldwijd een van de grootste aanbieders van een compleet pakket aan beeldcollecties en diensten op visueel gebied. Iedere dag maken professionele beeldgebruikers, zoals uitgeverijen, reclamebureaus, grafisch vormgevers en filmmakers daar veelvuldig gebruik van.
Onze beelden en diensten stellen onze klanten wereldwijd in staat om hun bedrijfsimago uit te dragen, producten te verkopen en verhalen krachtig te ondersteunen.
Het hoofdkantoor van Corbis is gevestigd in Seattle. De organisatie telt 19 kantoren verspreid over Noord-Amerika, Europa en Azië.

Over zefa visual media group
zefa visual media group gmbh is europa’s grootse aanbieder van stockfotografie en is de huidige nummer drie wereldwijd.
Het hoofdkantoor is gevestigd in Düsseldorf. De collectie van zefa images bestaat uit een brede selectie van rights managed en royalty free fotografie. In aanvulling hierop heeft zefa haar eigen wereldwijde netwerk van creatieve topfotografen. Verder kent de groep meer dan 60 partneragentschappen wereldwijd, die de collectie van zefa verkopen via de website www.zefaimages.com.’