Zelf een Leica testen met de Leica Test Drive

De Nederlandse Leica importeur Transcontinenta biedt liefhebbers van het merk de kans om een tijdje met een set op pad te gaan en de camera’s te testen. Er worden twee sets aangeboden in het zogenaamde Leica Test Drive programma: een Leica M body met een Summicron M 2/35, een Summicron M 2/50 en EVF-2 en een Leica T body met de Vario Elmar 18-56, M naar T adapter en de Visoflex zoeker.

De Leica Test Drive is bedoeld voor Leica-gebruikers die denken aan een nieuwe camera en natuurlijk ook voor fotografen die wellicht over willen stappen naar Leica of hun uitrusting willen uitbreiden met het merk. Wie nog nooit met een meetzoeker heeft gewerkt krijgt zo de kans om te kijken of het systeem bevalt. Dat merk je pas echt als je een paar dagen met de camera werkt, wat de Leica Test Drive zo interessant maakt.

Om deel te nemen aan het testprogramma moet je je aanmelden via de site, waarna je te horen krijgt in welke periode je de set kunt gebruiken. Als de Leica-set wordt opgehaald bij een van de deelnemende Leica M dealers, krijgt de gebruiker eerst een uitgebreide uitleg. Na het testen wordt verzocht een of meerdere foto’s op de speciale site te plaatsen, zodat anderen kunnen zien en lezen hoe het is bevallen. De Leica Test Drive loopt vanaf 15 augustus 2014 tot en met 31 januari 2015.

www.leicatestdrive.nl