Zeven Nederlanders en een Belg winnen IPA Awards

Maurice Heesen, Edo Kars en Andrea Stultiens hebben prijzen gewonnen in de professionele categorieën van de IPA Awards. In de niet-professionele categoriën (waarin ook werk van studenten en net-afgestudeerden wordt opgenomen) horen de Nederlanders Levi van Veluw, Gisli Hafsteinsson, Lucia Ganieva en Jessica Ziegler, en de Belg Peter Chinitor tot de winnaars.
De uitgebreide jury, waarin onder meer Eyemazing-hoofdredactrice Susan A. Zadeh zitting heeft, moest 20 duizend inzendingen beoordelen.

PANL-lid Maurice Heesen won twee derde prijzen: in de categorie People voor zijn serie ‘Guardias’ en Editorial voor de serie ‘Boksers’. Een van de beelden uit de ‘Guardias’ serie van Maurice  Heesen is door Anthony Bannon, directeur van het George Eastman House in New York, uitgekozen voor de best of show-expositie. Deze selectie zal gedurende een jaar in negen steden rond de wereld worden geëxposeerd. Ook een foto van Lucia Ganieva is opgenomen in de best of show-expositie.

Edo Kars, eveneens PANL-lid, won een tweede prijs in de categorie Advertising. En Andrea Stultiens kreeg een derde prijs in de categorie Self Portrait.

In de categorie Fine Art werd de Arnhemse Levi van Veluw verkozen tot Nonprofessional Photographer of the Year.

• Bekijk de winnaars:
Maurice Heesen: Federation De Box
Maurice Heesen: Guardias
Edo Kars
Andrea Stultiens

Levi van Veluw
Peter Chinitor
Gisli Hafsteinsson
Lucia Ganieva: No Trump
Lucia Ganieva: the Sunset of Fame
Jessica Ziegler