Zilveren Camera én jong talent in Fotomuseum Den Haag

Twee fotoprijzen zullen vanaf dit jaar een plaats krijgen in de programmering van het Fotomuseum Den Haag, de Zilveren Camera; en de Fotoprijs Verbond van Verzekeraars, een aanmoedigingsprijs voor jong talent.
Voor het eerst zijn de prijswinnaars en genomineerden van De Zilveren Camera 2006 te zien in een grote tentoonstelling in het Fotomuseum Den Haag. Daar zullen onder meer winnaar Laurens Aaij, met zijn foto van een kudde radeloze paarden in het Friese Marrum, en het werk van de fotojournalist van het jaar, Joost van den Broek, getoond worden. Meer dan 250 persfoto’s geven een overzicht van de vele kanshebbers die voor één van de negen prijscategorieën in aanmerking kwamen.
Op zaterdagavond 17 februari a.s. vindt de feestelijke uitreiking van o.a. De Zilveren Camera plaats in het grand-café Gember van het Fotomuseum Den Haag. Tevens wordt het nieuwe Zilveren-Cameraboek gepresenteerd.

De Zilveren Camera
17 februari t/m 20 mei 2007


De Fotoprijs van het Verbond van Verzekeraars, een aanmoedigingsprijs voor jong talent, viert haar vierde editie met een tentoonstelling in het Fotomuseum Den Haag. Laatstejaars studenten fotografie van alle kunstacademies in Nederland hebben foto’s kunnen insturen die aansluiten bij het thema van dit jaar: ‘Living apart, living together. Risico of uitdaging?’.
De jury, Frits Gierstberg (hoogleraar en hoofd tentoonstellingen Nederlands Fotomuseum), Bertien van Manen (fotografe) en Louis Zaal (directeur Fotopersbureau Hollandse Hoogte), heeft inmiddels uit de tweehonderd inzendingen een selectie gemaakt. Over de winnaars, die tijdens de prijsuitreiking op 1 maart bekend worden gemaakt, zegt de jury: “Het zijn beelden die niet voor de hand liggen, ze zijn spannend en verrassend en daarbij helder, eenduidig en technisch in orde. De winnende foto’s bieden de kijker ruimte.” Tijdens de prijsuitreiking wordt ook het bijbehorende boek gepresenteerd.

Fotoprijs Verbond van Verzekeraars
1 maart t/m 1 april 2007