Zilveren Camera gaat seminar en uitreiking streamen

De Zilveren Camera gaat komende zondag de prijsuitreiking en het seminar over multimedia en fotografie live streamen. In samenwerking met producent Crystal Park wordt het evenement geregistreerd en in HD-kwaliteit doorgestuurd zodat iedereen dit evenement live kan meekijken via computer, iPad of smartphone.
Om de kosten en kwaliteit van deze uitzending in de hand te houden heeft de stichting besloten om de live stream van de prijsuitreiking als een betaalde service aan te bieden. Voor slechts 2,50 euro kan de uitzending worden bekeken via computer, iPad of smartphone. De betaling is noodzakelijk om de Zilveren Camera niet op kosten te jagen: aanbieders van streams moeten betalen voor het dataverkeer per kijker.

Bezoek zondagmiddag voor het verslag van de prijsuitreiking http://www.livestreams.nu/uitreiking
Aanvang vanaf 15:45 uur.

Seminar multimedia
De Zilveren Camera organiseert eveneens op zondag 22 januari, voorafgaand aan de jaarlijkse prijsuitreiking in het Fotomuseum Den Haag, een seminar over het gebruik van multimedia door fotojournalisten. De belangrijkste spreker is Peter Rudge, sinds een jaar uitvoerend producent bij Duckrabbit, het Britse bedrijf dat sinds 2008 naam heeft gemaakt met een groot aantal ‘photofilms’ en altijd klaar staat voor discussies over journalistieke inhoud en ethiek. De genomineerden voor de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek presenteren hun werk: Chris de Bode, Ilvy Njiokiktjien en Elles van Gelder, en Jeroen Toirkens.

Het seminar zal van 13:30 tot 15:30 plaatsvinden in het auditorium van het Gemeentemuseum en is gratis toegankelijk. Aanmelden via
hbroeders@gemeentemuseum.nl

Ook het seminar zal live worden gestreamd. Dit onderdeel is gratis te bekijken. Het adres waarop de stream te volgen is, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Beide streams zullen ook worden aangeboden via PhotoQ.

www.zilverencamera.nl

Eerder op PhotoQ: Zilveren Camera organiseert seminar multimedia met producent Duckrabbit