Zilveren Camera organiseert avondseminar met Martijn Beekman

Fotograferen op en rond het Binnenhof staat centraal tijdens het tweede avondseminar dat de Zilveren Camera organiseert in samenwerking met de FotografenFederatie en de NVF. Hoofdgast is fotograaf Martijn Beekman. Verder vertelt Jochem WIjnands over TRVLzine, platform voor reispreortages. Het seminar vindt plaats op 19 oktober bij het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Vooraf zijn er mogelijkheden voor museumbezoek en een visdiner.
Martijn Beekman werkt als freelancer sinds 1995 en is bekend door zijn werk voor de Volkskrant, waarbij vooral zijn fotografie van politiek nieuws opvalt. Beekman won de Zilveren Camera, prijs voor de beste Nederlandse nieuwsfoto van het jaar in 1996 en 2007. Hoe groot is de bewegingsvrijheid voor fotografen in de Nederlandse politiek? Hoe houd je als nieuwsfotograaf het hoofd boven water? Aldus enkele vragen die ter sprake zullen komen.
www.martijnbeekman.nl

Jochem Wijnands is een van de initiatiefnemers van TRVLzine, een app waarop lezers losse reisreportages kunnen downloaden. TRVLzine is een platform voor freelancers die hun werk via de iPad kunnen tentoonspreiden.

De bijeenkomst is de tweede aflevering in een serie van vier avondseminars die de Zilveren Camera dit najaar organiseert in samenwerking met de FotografenFederatie en de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF). Gespreksonderwerpen zijn onder meer auteursrecht, ondernemersvaardigheden, nieuwe media en technieken en andere actuele ontwikkelingen in het vak.

Als sprekers treden vertegenwoordigers van de genoemde organisaties op, onder wie Lars Boering, Rimmer Mulder, Fred van der Ende en Edie Peters. Bovendien presenteert op elke avond een bekende fotograaf zijn werk. Op 19 oktober in Rotterdam is dat Martijn Beekman.
Op 16 november in Galerie Noorderlicht in Groningen is de gastspreker Rob Hornstra.
En op 6 december in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam wordt het Jerry Lampen (onder voorbehoud).

Op 12 september was er een avondseminar in Nijmegen.
Verslag: Jan Banning: van fotojournalist naar ‘visual artist’

Toegang tot de seminars is gratis.
Aanmelden is verplicht, via het formulier op Bijeenkomsten 2011

Het avondseminar op woensdag 19 oktober vindt plaats in
Nederlands Fotomuseum – SKVR Beeldfabriek
Wilhelminakade 320
3072 AR Rotterdam
Aanvang inloop – 19.00 uur
Start programma – 19.30 uur
Einde programma – 22.00 uur

Museumbezoek
Wie zich uiterlijk 18 oktober opgeeft, kan voorafgaand aan het seminar gratis de tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum bezoeken: Vieux Paris van Eugène Atget en De Donkere Kamer.

Diner
Bovendien is er de mogelijkheid om voorafgaand aan het seminar te dineren in het visrestaurant van Herman den Blijker in het Las Palmas-gebouw waarin ook het museum huist. Gasten van het seminar kunnen reserveren voor dit menu ;

Een 2-gangen diner met hoofdgerecht en dessert voor € 26,- p.p.
• scholfilet met nouilly prat, geconfijte en zoetzuur venkel en een saffraansaus.
• sinaasappeltaartje met sorbet.
Tijdig reserveren verplicht, via 010 – 23 45 122 (van dinsdag t/m vrijdag vanaf 11.00 uur en zaterdag vanaf 13.00 uur)