Zilveren Camera organiseert op 20 januari seminar multimedia

De Zilveren Camera organiseert op zondag 20 januari voorafgaand aan de uitreiking van de prijzen voor de beste nieuwsfoto’s een seminar over multimedia. Sprekers zijn de genomineerden voor de Canon Prijs Robert Knoth en Antoinette de Jong; Kadir van Lohuizen; en Dirk-Jan Vissser en Arthur Huizinga. De inleiding komt dit jaar van Paradox, het bedrijf dat vorig jaar producent was van alledrie de genomineerde projecten.
Het seminar vindt plaats van 13.30 tot 15.30 uur in de aula van het Gemeentemuseum, gelegen naast het Fotomuseum Den Haag waar later die middag de prijzenceremonie van de Zilveren Camera wordt gehouden. Iedereen met een toegangskaart voor die bijeenkomst is welkom bij het seminar. Die kaarten moeten bezoekers tevoren bestellen.

Paradox werkt al vele jaren als producent van fototentoonstellingen en andere fotografie-gebonden projecten. Het bedrijf behoort in deze sector in Nederland
tot de voorlopers in het gebruik van multimediale toepassingen. De leiding van Paradox zal tijdens het seminar uitgebreid over zijn visie en werkwijze spreken, en voorbeelden tonen.

Over de projecten van de andere sprekers, de genomineerden voor de Canon Prijs:
• Offside, Football in Exile, met foto’s van Dirk-Jan Visser en tekst van Arthur Huizinga. Vanuit het perspectief van twee plaatselijke voetbalteams schetsen de makers met een boek en een tentoonstelling een uitgebreid beeld van het vastgelopen conflict in de regio Nagorno-Karabach.
• Poppy, Trails of Afghan Heroin, met foto’s, video’s en tekst van Robert Knoth en Antoinette de Jong. Over een periode van twintig jaar volgden de makers de sporen van de Afghaanse heroïnehandel.
• Vía Panam van Kadir van Lohuizen, die met een weblog, radio, gedrukte pers en vooral een iPad app tijdens zijn reis van het uiterste zuiden naar het hoge noorden van beide Amerika’s verslag deed van migratiestromen in en tussen de verschillende landen. Dit jaar volgen nog een tentoonstelling en een boek.

De gespreksleiding is in handen van Lars Boering, directeur van de FotografenFederatie. De bijeenkomst is ook te volgen als livestream via internet. Het seminar is financieel mogelijk gemaakt dankzij vrijgevige steun van de stichting Sem Presser Archief.

Het seminar is gratis toegankelijk. Bezoekers die na afloop naar de prijsuitreiking doorgaan, moeten beseffen dat daarvoor entreekaarten verplicht zijn.
Kaarten zijn te koop via de Facebook-pagina van de Zilveren Camera.

Meer informatie: www.zilverencamera.nl