Zilveren Camera organiseert seminar multimedia met producent Mediastorm

De Zilveren Camera organiseert op zondag 23 januari 2011, voorafgaand aan de jaarlijkse prijsuitreiking in het Fotomuseum Den Haag, een seminar over het gebruik van multimedia door fotojournalisten. De belangrijkste spreker is Eric Maierson, sinds 2006 regisseur, producer en staflid bij MediaStorm, het wereldwijd toonaangevende Amerikaanse bedrijf voor multimediaproducties van fotojournalistieke en documentaire aard.
Eric Maierson maakte voor Mediastorm enkele tientallen producties, waaronder werk voor de National Geographic, de Council on Foreign Relations en het Open Society Institute. Naast andere prijzen ontving hij twee Emmy Awards. Maierson heeft bovendien bijna tien jaar ervaring in het schrijven en produceren voor televisie. Korte films van zijn hand zijn vertoond op verschillende festivals. Hij publiceerde onder meer in de bladen Playboy en McSweeney’s. Verder verschijnen artikelen van zijn hand op het blog van Mediastorm (www.mediastorm.com)en op zijn eigen website (www.ericmaierson.com).

Het seminar zal uit twee delen bestaan, gescheiden door een korte pauze:
– een gedeelte waarin Maierson vanuit zijn achtergrond de drie nominaties van de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek recenseert, in een rondetafelgesprek met een van de juryleden en bij voorkeur ook met de makers van de genomineerde producties
– een lezing van Maierson over de manier van werken van Mediastorm, met voorbeelden uit producties die het bedrijf maakte, en met adviezen over hoe Nederlandse fotojournalisten zelf met multimedia aan de slag kunnen.

Plaats seminar: auditorium van het Gemeentemuseum Den Haag (direct naast het Fotomuseum)Tijd: 13.30 – 15.30 uur
Entree gratis.
Aanmelden: info@zilverencamera.nl onder vermelding van ‘Seminar 23 januari’

Het bestuur van de Zilveren Camera kan deze bijeenkomst organiseren dankzij de genereuze steun van de de Stichting Sem Presser Archief. Het seminar wordt door Crystal Park Media op video vastgelegd en live gestreamd via de website van de Zilveren Camera.

De Zilveren Camera is ruim zestig jaar geleden opgericht (mede door Sem Presser) om fotojournalisten te stimuleren hun werk te verbeteren. Het huidige bestuur van de stichting zet die lijn met overtuiging voort. Fotojournalistiek is vanuit economisch oogpunt een moeilijk bestaan. De Zilveren Camera probeert fotojournalisten te stimuleren nieuwe wegen te bewandelen. Daartoe is onder meer de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek opgezet, die samen met het prijzenpakket van de Zilveren Camera en de Nationale Portretprijs een eenheid vormt. Het is de opvolger van de Fotojournalist van het Jaar. De Canon Prijs is met name bedoeld voor multimedia-producties, hoewel ook fotoboeken en zelfs tentoonstellingen een kans maken.

www.zilverencamera.nl