Zilveren Camera te zien op NS-stations

Een selectie foto’s die een prijs hebben gewonnen bij de Zilveren Camera is vanaf 24 december te zien op een speciale tentoonstelling op Amsterdam Centraal. De beste persfoto’s van het jaar 2009 worden in de stationshal aan de reizigers getoond op panelen van in totaal twaalf meter lang, aldus een persbericht. De presentatie is een voorproefje van de reizende tentoonstelling die vanaf februari 2011 te zien is met prijswinnaars bij de editie van de Zilveren Camera 2010. Die winnaars worden 23 januari bekend.
Het persbericht vervolgt:

Reizende tentoonstelling
De tentoonstelling gaat langs de NS-stations Den Haag Centraal, Amsterdam Centraal, Amersfoort en Leiden Centraal. Op ieder station zal de tentoonstelling een maand lang te zien zijn. Een selectie van de winnaars is te zien op grote prints. Alle winnaars van de Zilveren Camera zijn te zien via de digitale presentatie die deel uitmaakt van de tentoonstelling. “Ze zijn een lust voor het oog en geven een beeld van de wereld door de ogen van onze beste fotojournalisten”, aldus Fred van der Ende, bestuurslid van stichting ‘De Zilveren Camera’. William Graat, assetmanager stations bij NS is blij met de tentoonstellingen, “Door deze mooie en indrukwekkende foto’s worden de stations verrassend en het verblijven op het station voor reizigers aangenamer”.

Samenwerkende partners
De tentoonstelling is tot stand gekomen door samenwerking tussen de Zilveren Camera, de Nederlandse Vereniging van Journalisten NVJ, de vereniging van fotojournalisten NVF, de Nederlandse Spoorwegen, Opera Amsterdam en Roem Consultancy (organisatie). Deze partijen hebben een overeenkomst gesloten voor het organiseren van de tentoonstellingen voor de komende drie jaar op NS-stations. Reizigers ervaren het wachten op het station vaak als verloren tijd. NS is daarom blij met deze samenwerking, omdat met de tentoonstelling een positieve bijdrage wordt geleverd aan de stationsbeleving voor de reiziger.

Exclusieve NS editie Zilveren Camera Boek 2010
Kort na de bekendmaking van de winnaars verschijnt traditioneel het Zilveren Camera jaarboek voor slechts € 17,50 (incl. verzendkosten). Speciaal voor vrienden van de NS wordt dit jaar een exclusieve oplage als ‘hard cover’ editie beschikbaar gesteld. Deze oplage is echter beperkt. Schrijf daarom nu alvast in op: http://www.zilverencamera.nl/zilveren-camera/exclusieve-editie-boek/ns-editie-zilveren-camera-boek.
Zodra het boek in productie gaat ontvangt u per email bericht met de gegevens om deze exclusieve NS editie als eerste online te bestellen.