Zilveren Camera verhuist naar Den Haag

De stichting de Zilveren Camera gaat 1 januari 2007 met alle activiteiten naar Den Haag, onder andere naar Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, de Openbare Bibliotheek en het Fotomuseum in het Gemeente Museum. De Zilveren Camera verlaat hiermee na een aantal jaren Haarlem.
Al enkele jaren achtereen heeft de Zilveren Camera ervaring met het exposeren van de tentoonstelling in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort. ‘Vanuit die bestaande samenwerking heeft het contact zich verder verdiept en verbreed,’ aldus de organisatie.

De Zilveren Camera is de langst bestaande en tevens meest prestigieuze wedstrijd in de Nederlandse fotojournalistiek; voor de eerste maal uitgereikt in 1949. De maker van de beste nieuwsfoto ontvangt als wisseltrofee de Zilveren Camera en een geldprijs.

Vanaf 1985 wordt onder verantwoordelijkheid van de Zilveren Camera door een speciale vakjury de Fotojournalist van het Jaar (FJJ) gekozen. De winnaar ontvangt bronzen beeldje en geldprijs. Deze jury kiest ook de winnaar van de Canonprijs, een oeuvre prijs voor jonge fotojournalisten tot dertig jaar. De winnaar ontvangt professionele camera-uitrusting.

Het persbericht noemt als belangrijke data voor de komende wedstrijd om de Zilveren Camera:

15 december 2006 uiterste datum voor insturen [insturen alleen via internet]

05 en 06 januari 2007 jurering in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort Den Haag

08 januari 2007 persconferentie en bekendmaking winnaars in Perscentrum Nieuwspoort Den Haag

17 maart 2007 officiĆ«le prijsuitreiking, opening Zilveren Camera tentoonstelling en presentatie boek met gewonnen foto’s

Binnenkort wordt bekend gemaakt op welke plek de tentoonstelling voor het eerst te zien zal zijn.