Zilveren Camera ‘verhuist’ naar Hilversum

Stichting de Zilveren Camera heeft vanavond bekend gemaakt dat de feestelijke uitreiking van de Canon Zilveren Camera-wedstrijdeditie 2015 zal plaatsvinden in Museum Hilversum.’Een mooie stap in de vernieuwingskoers die ons bestuur samen met Canon Nederland heeft ingezet,’ aldus bestuursvoorzitter Marcel Molle van de Zilveren Camera.

‘Museum Hilversum ontwikkelt zich steeds meer als een centrum voor nieuwsfotografie. De feestelijke uitreiking van de Canon Zilveren Camera, de belangrijkste journalistieke fotoprijs van ons land, is ook voor de mediastad een prachtig evenement,’ legt Molle uit. De verhuizing naar Hilversum vormt voor  Zilveren Camera een mooi moment om zich op verfrissende, vernieuwende wijze te presenteren aan de wedstrijddeelnemers, zo lezen we in het persbericht.Voorzitter Molle: ‘Wij hebben er zin in en kijken uit naar de komende editie in samenwerking met Museum Hilversum.’

De Zilveren Camera kijkt met dank terug naar het Fotomuseum Den Haag en oud-bestuurslid Wim van Sinderen, die de afgelopen negen jaar veel hebben bijgedragen aan de professionalisering en popularisering van de Zilveren Camera als competitie. De prijsuitreiking is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een spannend hoogtepunt voor de persfotografie in Nederland, aldus de organisatie.

Woensdagavond was de opening van het reizende jaaroverzicht van de Zilveren Camera in Museum Hilversum.

www.zilverencamera.nl