Zilveren Camerafeest gaat toch door

Het Zilveren Camerafeest staat weer op de agenda. Op zaterdagavond 19 maart 2005 zal het feest plaatsvinden in de Rotterdam. Het bestuur van de Zilveren Camera heeft toch besloten een feest te organiseren nadat Pim Bottema van Calypso de organisatie een aanbod deed die ze moeilijk konden weigeren.
Bottema draagt de Zilveren Camera al jaren een warm hart toe. De Zilveren Camera was tot een jaar of drie geleden nog verbonden aan Rotterdam. Tegenwoordig is de verkiezing van de beste nieuwsfoto’s van het jaar verbonden aan Haarlem. Dat het feest in Rotterdam wordt gehouden is volgens Hans Kouwenhoven, voorzitter van de Zilveren Camera, geen probleem. ‘Wij zijn vrij om het feest te vieren waar we willen. Het wedstrijdgedeelte is nog steeds verbonden aan Haarlem. Dat we naar Rotterdam verhuizen voor het feest is puur een financiële kwestie.’ De financiële kwesties waardoor het feest eerder niet door kon gaan zijn dan ook verholpen door het aantrekkelijke aanbod van Bottema en een bijdrage van een aantal sponsors.

De prijsuitreiking zal omstreeks 21 uur plaatsvinden en in de filmzaal zal tot middernacht een projectie draaien van al het winnende beeldmateriaal. Van 19 tot 23 uur heeft de bijeenkomst een besloten karakter, daarna barst het feest los met muziek uit de jaren zeventig en tachtig.

De fotografen die hebben meegedaan aan de wedstrijd van 2004 zullen een uitnodiging ontvangen en hebben de mogelijkheid om introducés mee te nemen. Het Zilveren Cameraboek ligt op vertoon van een uitnodiging voor de deelnemers klaar.