Zilveren Kiek 2011 naar Kees van de Veen

De Zilveren Kiek gaat dit jaar naar Kees van de Veen. De fotograaf van het Dablgblad van het Noorden krijgt de prijs voor de beste foto waarop een fotograaf aan het werk is voor zijn beeld van een alpacashow in Assen. Als prijs ontving Van de Veen een schort waarop zijn winnende foto staat afgedrukt.
Op de foto hierboven zien we de winnaar met zijn schort. Rechts staat voorzitter Roel Rozenburg van Hebbediekiek, het Haagse persfotografengezelschap dat de prijs in het leven heeft geroepen.

De prijsuitreiking vond plaats in het Amsterdamse café De Engelbewaarder, waar de komende weken een expositie hangt met werk van de Hebbediekiek-fotografen


Met een flinke dosis ironie verwijst de jury in zijn rapport naar het juryrapport van de Zilveren Camera:
‘De winnaar van de Zilveren Kiek geeft een glashelder beeld van Nederland anno 2012. Een land waar alles geregeld is. Waar, ondanks de crisis, de bezuinigingen, de Elfstedentocht die er niet kwam en een meldpunt voor dronken Polen, nog hoop is.’

Intussen is ook bekend gemaakt dat Hebbediekiek de organisatie op zich neemt van de Gouden Grijns, de prijs voor de meest humoristische foto.

Juryrapport bij Hebbediekiek: Dynamiek en symmetrie

Eerder op PhotoQ: Vijf nominaties Zilveren Kiek