Zo

Dat we het precies zo kunnen krijgen als we het hebben willen maakt de fotograaf ons hierbij wel duidelijk. Maar wát is het?

ES. Een zakdoek vol ES. Niet moeilijk te raden wat er door deze fotoman wordt verbeeld, maar is dat waarop we zaten te wachten? Wilden we met dit handgebaar niet liever een stukje poëzie ontvangen dan een lapje ES?

Behoorlijk pedant, dat zelfverzekerde gebaar van onze fotovakman. Speciaal een tweedelig pak voor aangetrokken, keurig gesteven overhemdje eronder en dan die opgepoetste camera zo patserig in beeld. Terwijl de bovenrand van de foto toch echt te krap werd afgesneden.

Waarom deze foto? Okee, het gaat hier over scherpstellen en wel: in een spiegel. Krijg je ƧƎ, ja. Kan die wijzende handpalm dan nu even weg? Een stellig: Nee. Want in die hand ligt nu juist de clou: op vernuftige wijze wist onze vakman ruim een halve eeuw geleden de ES uit de zakdoek fotografisch op zijn handpalm te projecteren en in een kiekje vast te leggen. Lang vergeten fototruc! Fotoshop avant la lettre.

schoenendoos0

Schrijfster en beeldend kunstenaar Margit Willems deelt foto’s met ons uit haar verzameling en die van anderen. Meer fotokeuzes van Willems zijn te vinden op de Facebook-pagina K Wispelaer Zetkrant.