Zoektocht naar eigenaar camera wordt Facebook-viral

Een indrukwekkende 50.000 ‘shares’ in 24 uur van een foto op Facebook om de eigenaar van een gevonden fotocamera in Amsterdam te vinden. En met resultaat, want dinsdagochtend werd bekend dat de eigenaar waarschijnlijk is gevonden.

De Nederlandse Roland van Gogh plaatste een foto met tekst op Facebook nadat zijn schoonvader op 25 juni in de trein in Amsterdam een camera vond met meer dan 2800 foto’s. Hij vroeg iedereen deze foto te liken en te delen om de jongen op de foto te vinden en hem zijn verloren camera terug te kunnen geven.

‘My father in law found a red Nikon Coolpix camera on 2012-06-20 in the train at the station Amsterdam Amstel in the Netherlands. His photos show a trip throughout Europe from about 2012-05-07. Since 2012-06-15 he stayed in Amsterdam. We would like to give him back the camera and the photos. Please Like, Share and spread this photo around so we can give him back his camera! Thanks!’

Op dinsdag schreef Roland van Gogh dat ze de eigenaar van de camera waarschijnlijk hebben gevonden. Het zou gaan om een jongen uit Canada die een reis door Europa maakt.

Mashable: Internet Rallies to Reunite Lost Camera With Owner