Zuiderzeemuseum verwerft portretten Voor het oog van Job

Het Zuiderzeemuseum heeft uit haar lopende tentoonstelling Voor het oog van Job alle 24 portretten aangeschaft. Koos Breukel maakte ze de afgelopen jaren in Volendam.


Voor het gelijknamige boek zocht de fotograaf samen met journalist Pieter van den Blink contact met ouders van kinderen die op het kerkhof van Volendam liggen: slachtoffers van de cafébrand in de Nieuwjaarsnacht van 2001, maar ook kinderen die op een andere manier de dood vonden.

Na een langdurig proces van contact maken, praten en vertrouwen opbouwen kwamen enige tientallen portretten tot stand van ouders die hun kind verloren. Die situatie leidt tot een verdriet dat in de psychiatrie tot de allerergsten wordt gerekend.

De expositie van Breukel maakt deel uit van de tentoonstelling Volendam, een omvangrijke overzichtstentoonstelling van historisch en hedendaags werk over dit dorp. De aankoop van de serie is mede mogelijk gemaakt door de Mondriaan Stichting. Vanwege de bovengemiddelde belangstelling is de tentoonstellingsperiode verlengd tot 2 mei.

Meer: www.zuiderzeemuseum.nl